Eftersom jag ändå lider av pms den här veckan tänker jag vara lite allvarlig och arg för en stund


Bilden har ingenting med texten att göra. Den hamnade där för att jag av bara farten inte skulle posta en bild på en tidigare fling och göra personangrepp. Här ser ni istället Il Café på Kungsholmen, ett av tre fik där jag har häckat idag.

Eftersom jag och Sofia är så nära ett gift par som två heterosexuella vänner kan vara körde vi lördagens räkfrossa framför Så mycket bättre - helt okej trevligt so far. Efter det startade långfilmen "Dumpa honom", orginialtitel "He's just not that into you", baserad på boken med samma namn. Wikipedia sammanfattar filmen såhär: 

"Det gifta paret Janine
(Jennifer Connelly) och Ben (Bradley Cooper) går igenom en tuff period, vilket gör att Ben börjar flirta med sångerskan Anna (Scarlett Johansson), som i sin tur dejtar Connor (Kevin Connolly). Neil (Ben Affleck) och Beth (Jennifer Aniston) har varit tillsammans i flera år, men gör slut då Beth vill gifta sig, men det vill inte Neil."

Filmen börjar i sandlådan, en (typ) femårig grabb skriker åt en jämnårig tjej att hon är "bajs". Hon går till sin mamma och gråter, varpå mamman drar linen alla små flickor fått höra minst en gång i livet, "Han gör så för att han är kär i dig". Det blir en lite spännande början, de inleder med att alla små tjejer vaggas in i en stor fet lögn. Genast börjar jag undra hur många klyschor de tänker slå hål på kommande 129 minuter.

Det visar sig att de inte tänker slå hål på någon. Istället kör de stenhårt på alla normer. Ben är gift med Janine. Janine är en slank brunett med rakt hår. Alldaglig och tråkig - för så är tjejer man är gift med. Istället blir han förälskad i Scarlett Johansson, hon är en kurvig, blond tjej med lockar som inte är så sugen på att binda sig. Varför skulle hon vilja det? Hon är ju en kurvig, blond tjej med lockar.

Beth och Niel har varit tillsammans i sju år. Beth har väntat i SJU ÅR på att Niel ska fria, men han vill inte gifta sig. Såklart. Tjejer vill gifta sig, det vill inte killar. Därför gör Beth slut.

Sen har vi den desperata singeltjejen Gigi. Hon vill inget hellre än att hitta en karl som står ut med henne. Det viktigaste är egentligen inte vem han är, eller om hon är intresserad av honom, bara de kan stadga sig. Av en slump stöter hon ihop med Alex som blir hennes dejtingguru (han ÄR boken He's just not that into you) och förklarar för henne hur man kan avgöra om en kille är intresserad - han ringer. Enligt Alex är alla romantiska historier som "han lämnade sin fru för henne", "han friade efter 13 år ihop", "han var kär, men vågade bara inte ta första steget" undantag och i alla högsta grad lögner som kvinnor hittat på för att överleva vardagen.

Okej, nu har vi kommit ungefär en kvart in i filmen. Vi går över till boken en stund:

He's just not that into you - The no-excuses truth to understanding guys, är baserad på ett avsnitt av Sex and the city. Bokens koncept är att en gång för alla slopa ursäkterna som tjejer skapar för mäns beteende. Kort och gott: om han inte ringer är han inte intresserad. Punkt. Det kan tyckas simpelt, men eftersom tjejer sedan barnsben blivit matade med informationen att män är svin för att DE TYCKER OM OSS går den informationen aldrig riktigt in. Tro mig, den ligger här i ett skåp någonstans. När jag läste den tänkte jag bara "faaast, det här gäller ju inte mig, det är inte riktigt samma sak". 
 
Tillbaka till filmen, baserad på något så genialt som konceptet "He's just not that into you":

Vi hoppar fram till 118e minuten. Vid det här laget har Janine och Ben skiljt sig. Han fick dock aldrig Scarlett Johansson (hon är ju en kurvig och lockig blondin). Janine pratar om att hon ska fokusera på sig själv nu.

Beth och Niel har hittat tillbaka till varandra. Beth inser (genom att titta på sina systrars makar) att män i allmänhet är riktiga slackers och längtar tillbaka till Niel som faktiskt plockar ur diskmaskinen ibland (OH, MY! Vilken kille!). Det viktiga för henne är inte längre att de gifter sig, utan att de bara är tillsammans. Men som en blixt från klar himmel FRIAR Niel och så antar jag att de lever lyckliga i alla sina dagar.

Gigi och Alex har blivit ETT PAR! Ja, det är sant. Alex förstår mot slutet av filmen att han är kär i Gigi. Han kunde bara inte sätta fingret på det, eftersom han under alla år varit så van att hålla kvinnor på avstånd, eftersom han varit rädd för äkta känslor.

Vilken slakt. När filmen är över har vi återingen blivit matade med infon att han kommer fria trots att han egentligen inte vill gifta sig. Han ÄR KÄR I MIG, fast han inte vet det, än.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0