Det här var min dag


Idag har jag försökt klämma på barn och dricka kaffe samtidigt. Tycker inte så hemskt mycket om barn, men när det avlas på mina vänner är det onekligen ganska roligt. Blir så fascinerad av småbarnsföräldrar. Jag höll ungen i en kvart och nu har jag träningsvärk i biceps...

Trots att jag sjunger om pussys hela dagarna satte jag frukosten i halsen imorse när jag fick ett sms som löd: "En av våra gamla konfirmationsledare har precis stoppat upp sina fingrar i min fitta"

Nu ska jag arbeta undan lite jobb. Sen blir det fredagsnöje.

Dedication to my daddy


Bloggandet gör mig till en mer ödmjuk människa. Min far, som aldrig brytt sig om att lära sig använda datorn till något annat än poker ringde i veckan: "Jag läser din blogg! Den är såndär... favorit! Uppe i hörnet på datan!" Fantastiskt! 

Jag har Lloyds Dedication to my ex på hjärnan (märkligt att den är censurerad på Youtube, det finns ju jättemånga andra videor på kattungar?). I två veckor har jag gått runt och nynnat "I miss that pussy, that pussy, that pussy, that pussy". Nu vill jag byta låt.

Ska strax äta frukost med Grevinnan Wrangel. Ingen annan kallar henne så, men jag tycker det är viktigt med traditioner.

Lite länkkärlek

Så himla nice att äntligen kunna använda det uttrycket. Nu är jag äntligen "en av dem"! Om ni undrar hur den här bloggen ser ut backstage (eller helt enkelt bara vill jämföra min storlek med en kolossal byggnad i Wien) kan ni kika in hos Sofia. Hon skriver för övrigt mest om sina blommor och saft som hon kokar. Sånt gillar vi.

Här hade det suttit fint med en bild på henne. Men hon har tydligen läst någon superkurs i journalistik eller något annat häftigt och påstår att man inte får lägga upp bilder på andra i sin blogg?

Ja, det var fånigt, vi gör såhär:

Smal och glad


Här försökte jag vara slug igår kväll och förbereda morgonens inlägg för att kunna sova tio minuter extra. Så ser jag nu att det ser ut som jag postade det vid 23-tiden igår. Bummer. På blogg.se kan man tydligen inte fejka någonting.

Rimligt lång dag idag. Åkte hemifrån 05.30 imorse och kom hem nu (i realtid denna gång). Plåtat på location (så jävla nice att slänga sig med business-ord). Teamet åkte staden runt i en minibuss som ett dagcenter på utflykt. Galet kul. Nu ska jag äta dagens första mål mat. Men det är okej, såg på löpet idag att man kan bli både smal och glad av kaffe.

En såndär jävla tidig morgon igen


Här går jag runt och är kaxig över mina nya fria tider och att "frukost intas när jag vill". Jag förstår att ni undrar varför jag postar ett blogginlägg 04.30.
Det gör jag också. 

Nu ska jag borsta tänderna med tvål, om man ska tro bilden ovan.

Jag har målat in mig i ett hörn...

Nu är ni så nyfikna på mina Buffalos att jag skäms. I verkligheten är de inte roliga alls. Inga 6 cm-sulor, inga "kuddar", inga glada färger och inga synliga Buffalo-loggor. Såna har jag i källaren, så det kändes onödigt.


Okej. På den nedre bilden ser jag ut som Sideshow Bob, men jag tror bara att det är vinkeln.

Frühstück


Det är frukost på tyska. Sånt man lär sig på semestern.

Fördelen med att inte längre jobba på ett surdegs-bageri är att det är helt okej att trycka i sig bröd lika grovt som en kanelbulle till frukost. Fördelen med att numera jobba för sig själv är att frukosten kan intas när fan jag vill!

Ska strax hoppa i mina nya Buffalos och pipa iväg. Ska steama kläder utav bara fan inför en stor modeplåtning imorn. Hur trovärdig en stylistassistent i Buffalo-skor är vet jag inte.

Om det här var en modeblogg


Jag gillar att mönstermixa och blanda olika material.

Zebra-mönstrad blus i siden, Zara, randiga flanellbyxor, Twilfit

Surround


Jag har lock för öronen. Det betyder att jag hör mig själv när jag pratar.

För att få ut mesta möjliga innan det släpper bjöd jag över Kristofer på högläsning i soffan ikväll. Jag läste svenska folksagor för honom, och jag visste att jag gjorde ett bra jobb när han började kalla mig "mamma".

Nya skor


Jag har köpt nya skor.

Ja, det är sant.

Brun mat och vita hus


Nu är jag hemma från landet där de bjuder på fika och klassisk musik redan på flygplanet. Helt sjukt smooth semester. Helgens mest dramatiska var när säkerhetskontrollen på flygplatsen beslagtog min tuperingskam.

Jag har tagit 1482 bilder. Men dem lägger jag upp sen, för nu ska jag powerwalka bort lite sacher-tårta från insida lår.

Vienna!


Nä, i den här gamla staden kan man ju inte skrota omkring för jämnan.
Nu åker jag till Wien.

Har växlat in 3500 spänn. Vartenda öre (i euro?) ska rakt ner i strupen!

Långt ut med pendeln är det höstJag har spenderat dagen med min mormor. Hon tycker jag är fantastisk som "sitter och dricker kaffe med gamla jävla kärringar" och jag tycker hon är fantastisk som svär mer än jag.

Morfar var inte hemma, så vi hade det jäkla skönt. Inget ont om morfar, men han har dragit samma gamla historier för mig i 25 år nu. Ibland är det skönt med lugnet.

Det här med liggen, igen


Måste städa här hemma. Hittar inte min vänstra socka. När jag ser små barn som tappat ena strumpan mår jag alltid så dåligt. Ojämn kroppsvärme, topp 10 värsta känslan. 

Det är ganska många som undrat hur det gått med ligg-statistiken sen jag bytte frisyr. Tyvärr kan jag inte skriva mer om ligg på bloggen just nu utan att förvandlas till Petra Mede.

Morgonpasset i P3 intervjuar speedwayföraren Antonio Lindbäck, och han menar att speedway inte är vägen mot ligg och heta groupies. Heller.

Update: Han har två barn i alla fall. Och åker till Polen en gång i veckan...

Jag fick brev


Det här är så gulligt att jag inte ens kan skoja om det.
Att någon drar en direkt koppling mellan mig och Lasse Berghagen.
"Från ballad till burlesk". Jag blir alldeles varm.

Födelsedag


Igår fyllde Cecilia 25.

Vi firade med en liten aw. Drack drinkar, pratade kroppens förfall, drog klyschor som "det blir bättre med åren", sittdansade till oldies och gav upp 21.50.

Jag kompenserar med ett godnatt


Nu säger jag godnatt.

Ska krypa ner i nytvättade sängkläder, låta doften av sköljmedel söva mig. Och för första gången på vem vet när ska jag inte ställa klockan. Lyxigt så det förslår. Det är nästan synd att jag är svintrött. Hade varit härligt att vara vaken jättesent för att uppskatta sovmorgonen even more.

I mellanstadiet hade jag tvångstankar om att "godnatt" skulle vara den sista ordväxlingen på kvällen. Ifall någon händelsevis skulle dö under natten.

Idiotiskt på så många vis...

Sekretess


Hemskt dåligt bloggdygn. Av den enkla anledningen att jag varit så jävla asförbannad, och jag har erhållit jävligt många tusenlappar för att "utan begränsning i tiden iaktta full sekretess".

Vad bloggigt, att be om ursäkt för dåligt bloggande.

Karriär


Jag var för några veckor sen involverad i ett lägenhetsbyte som skulle ge mig en mindre lägenhet inne i stan. Huset ägs av Alma Detthows stiftelse, och byggdes för "bildade självförsörjande kvinnor" i början på 20-talet. Alltså får endast kvinnor stå på kontraktet, och lagad mat ingår i hyran. LAGAD MAT INGÅR I HYRAN! För att kvinnorna, så att säga, ska hinna kasta sig ut i arbetslivet istället för att slava vid spisen. Så jävla nice?

Bytet gick aldrig igenom. Och jag känner en jävla hets här hemma. Snuvad på min egen karriär. Ska jag verkligen behöva laga min egen mat i fortsättningen?

Messmörs-minnen


Jag har messmör på mackan, det har jag hört att man blir stark av.

Minns så väl en lördagmorgon, rimligen 1989, när mamma var bakfull.
Jag och pappa satt ensamma i köket och åt messmör på rågrut. En himla fin stund. Sen gick vi till badhuset, pappa och jag.

Nu när jag tänker på det måste det vara bästa med att växa upp - att slippa duscha offentligt med gamla penisar i ögonhöjd.

Förpliktelser


Jag är trött.
Vi filmade hela natten och jag rasade i säng först vid halv nio imorse.

Hade tänkt att aldrig kliva ur igen när pappa ringde och påminde mig om att jag lovat att attenda en familjemiddag senare. Det är tydligen någon som fyller år.

Vill ni ha en dagens?


Nu piper jag iväg och spelar in en musikvideo!
Peace!

Närå.

Såhär ser jag ut:

Jeans, t-shirt, röd solhatt

Röd solhatt


Jag rusade in på apoteket och berättade för expediten att jag var sjuk, pausade för reaktion. Det kom ingen, så jag fortsatte:

- Joråsåjagbehövernågotsomskjuteruppförkylningariminsttvåveckor!Jagharintetidserru!

Hon rekommenderade mig sugtabletter som skulle intas 8-10 ggr dagligen. Jag förklarade för expediten att 8-10 sugtabletter om dagen är orimligt. Då kan man ju inte prata?!

Så då sålde hon på mig detta. Röd solhatt. 50 ml, 85 fucking spänn.
Vilket jävla mög.

Är det några där ute?


Inte en jävel som läser bloggar en fredagkväll.
Men här i huset skiljer vi inte mycket på vardag och helg. Sitter framför datorn och jobbar... Sen måste jag måla naglarna också.

Eftersom jag missat samtliga middagar i veckan fläskar jag på med pizza i afton.
Ni ser bara hälften här, efter bilden togs smetade jag på bearnaise också.

Ska man kanske försöka snorta skiten?


Vilket MAGISKT ljus! Retuscherar näsan till perfektion!

Jag tror jag är sjuk. När jag andas genom näsan (se bild) svider det i ögonen.
Drog en räd i "medicinskåpet" som i regel bara innehåller plåster.
Jag fann Treo. Det hjälpte föga.

Varför finns ens Treo?
Har någon någonsin mått bättre av det?

På tunnelbanan


Det är sällan jag hamnar på tuben i rusningen, men idag gjorde jag det.

Situationen är trång och tillräckligt obekväm som den är, när min iPod bestämmer sig för att dra igång Brenda Lee - Rockin' around the Christmas tree. Ängsligt försöker jag möta mina medresenärers blickar, för att om möjligt utläsa hur mycket mina hörlurar läcker. Visst tittar tjejen närmast lite konstigt på mig?

Jag måste byta. Börjar vrida lite på mig, råkar ta tidigare nämnda tjej på brösten när jag försöker få ner handen i fickan. Nu tittar hon garanterat konstigt på mig. Dessutom måste det se ut som att jag står och tar på mig själv nu, när jag gräver i byxfickan? Lyckas äntligen lokalisera rätt knapp, den byter låt.

Fattaru - Mina hundar.

These habits


Jag knarkar ägg.

I min familj har vi alltid ätit löskokt. I 23 år levde jag i villfarelsen att jag kanske inte riktigt tyckte om ägg, de fick mig att må illa.

Tills jag av misstag en morgon serverades ett hårdkokt, av någon idiot som inte brydde sig om att fråga hur jag egentligen ville ha mitt ägg. "Vilken jäääävla dumfan" tänkte jag "nu har du sabbat hela min dag".

Idag skulle jag kunna dö, eller åtminstone döda, för ett 8-minutersägg.

Borde jag gräva djupare i det här och lista ut ALLA fel min mamma har lärt mig?

Fashion


Stämningen som infann sig när jag frågade om jag fick låna hem morfars gamla kalsonger, "för att ha i jobbet"...

Ansvar


Jag har en mycket hektisk vecka. Har inte ens funnit tid att vattna mina blommor.

Men jag hinner fota och posta ett blogginlägg om dem.
Föder man ett barn ska man fan ta hand om det.

(Blommorna har jag fått, så de räknas inte till ansvaret).


Tidig morgon


Har en ledig förmiddag idag, så jag passade på att ställa klockan på 05.50.
För att hinna känna lugnet.

Närå. Men jag har en jävla massa att hinna med.

När jag var liten sa alltid min mamma att jag var så orimligt söt när jag var nyvaken och morgonsvullen. Sånt är det aldrig någon som säger längre.

Adresserad reklamYou can try to sugar coat it, men det enda jag kan tänka på är hur många kortdragningar på systemet som krävdes för att jag skulle hamna i det här registret?


Skön supportEfter en veckas bloggande snittar jag 30 unika besökare om dagen.
Av 320 facebook-vänner...


Gris, häst, surdegStora frågor
Att bli av med sin iPhone är likvärdigt med en svår skilsmässa. Jag pendlar mellan frihetskänslor och total misär i fosterställning på badrumsgolvet. Men som i alla kriser gäller det att se glaset som halvfullt. "FYFAN VAD KUL DET SKA BLI ATT PLOCKA FRAM MIN IPOD IGEN" tänkte jag inte, men att det åtminstone kunde lätta upp tillvaron något. Den har legat orörd i ett skåp här hemma sen 2008, och det hela hade kunnat varit a fun trip down memory lane. Om inte vartannat spår kommit från något så tacky som ett album med namnet Now that's what I call Xmas. Varför i hela friden gjorde jag så?

Nu ska jag smörja in händerna.


Ska strax simma iväg till jobbet...
De pratar skor på P3 Populär.
Jag önskar jag hade något mellanting.


Jag luktar bonde.
Jag och Pillan överlevde helgen utan täckning, el och rinnande vatten.
Hatten av!

(För er som vill veta mer detaljer om helgen kan jag berätta att jag har skavsår på tungspetsen av för mycket kräftor och huvudvärk av för mycket kokkaffe).


Tallar, granar, enar och grenar. Och kräfts.
Solen skiner!?
Jag ska köra 30 mil norrut idag och ser för jävla dum ut i solglasögon.
Om jag fastnar i en fartkamera kan ni få se sen.

Ska spendera helgen i total radioskugga.
Hade varit ett härligt litet äventyr om jag haft en telefon.
Nu känns det mest... "Jaha."


Det sorgliga i att hitta sig självVänj er vid posen, det lär vara den enda ni får.

Idag har jag försökt känna in vem jag är i min nya frisyr.
Det var när jag stod och borstade tänderna på morgonen jag insåg att det här är en sofistikerad look. Innan jag riktigt förstod vad som hänt satt jag på tuben i trenchcoat.

Dagens komplimanger i urval:

- Oooh, cherie! Ikväll! Vi, disco!

- Du ser ut som en Disneyprinsessa!

- Vad fint, du har klippt dig!

Okej. Den där sista kanske inte var så kul, men det var de tre jag fick.

Eftermiddagen spenderade jag i bilen och uträttade ärenden (väldigt vuxet i linje med frisyren). Ramlade in i lägenheten på kvällskvisten och hoppade ur trench och jeans och ner i mjukt och gråmelerat.
Stannade upp en stund framför spegeln, skulle säga godkväll till mitt nya jag. 
Då inser jag det - jag är Lotta på Bråkmakargatan.

Nu måste jag ifrågasätta den här statistiken om att kvinnor med kort hår får ligga mer.
Vem fan vill ligga med en sofistikerad femåring?
Och den kanske mest relevanta frågan i sammanhanget - vill jag ligga med den personen?Ett kap/flera kap?
Jag har hört att det finns statistik som säger att kvinnor med kort hår får ligga mer. Det är ju helt fantastiskt! Jag kan inte vara så dum att jag låter sådan info gå obemärkt förbi. Nu har jag klippt mig. Inte världskort. Till axlarna. Det måste ju vara hanterbart också.

Så jävla spännande!
Nu sitter jag här och väntar.


Att snacka bort det
En av nackdelarna med att gå upp 4.45 på morgnarna är att det är så mörkt.
Imorse lämnade jag lägenheten med dubbelt lager stentvättat.


Overheard on Facebook
Desperate girl - Jag har börjat få hemsk ångest över mitt liv.

Supporting girl - Va? Why?

Desperate girl - Sen jag blev av med min iPhone har jag insett hur äckligt jävla beroende jag är av att andra ser vad jag gör. Det som inte finns på Facebook har aldrig hänt. Och nu kan jag inte checka in någonstans längre… Har fan svårt att sova på nätterna. Got no life, I tell you.

Supporting girl - Hahaha, ja, det är hemskt.
Du kanske ska ta bort ditt konto ett tag? Chockterapi.

Desperate girl - Fast jag skulle ju bara ångra mig efter en vecka och då är det ju pinsamt att liksom… Be om att få komma tillbaka.

Supporting girl - Ja, men man kan typ pausa kontot! Allt finns kvar sen när man återskapar det. Vet flera som gjort så.

Desperate girl -  Äre sant!? Ska fan göra det!


Det blev en blogg.


RSS 2.0